Sajtbundás csirke
Kati /saját/ 2012.01.18. 23:30

Kitűnő, kiadós, fogás, másnap melegitve is nagyon finom.
Hozzávalók: 1 db csirkemell, 2 db csirkecomb, kb 30 dkg reszelni való sajt, tojás szükség szerint, tejfől kb. 4 dl., 1 dl tejszín, bacon pár szelet, vaj, tej, liszt, só.
Készités: a csirkemellet és a combot, kicsontozzuk, a mellet felszeleteljük, a comb filét két részre vágjuk, sózzuk, majd egy éjszakára tejbe áztatjuk és hídegre tesszük. Egy tepsi formájú hőálló tálat kivajazunk, a szalonnával kibéleljük. A húst lecsepegtetjük, majd előszőr lisztbe - aztán a felvert tojásba- legvégül a reszelt sajtba forgatjuk , ezt egy kicsit rá is nyomkodjuk, és szórosan a tálba rakosgatjuk őket. Ha az összes húst a tálba tettünk, a maradék tojáshoz hozzáütők még egy tojást, felverem, hozzáadom a tejfőlt, tejszínt, ha marad a sajtból azt is és elkeverem, végül befedem vele. Majd alufóliával betakarom és közepes hőmérsékleten addig sütőm amig a hús megpuhul, ekkor a fóliát leveszem, és pirósra sütőm. Köretnek hasábburgonyát, és savanyúságot kínálunk hozzá.
|