Tatu kifli
2012.01.29. 23:56

Nagyon finom, a fűstöltsajt és a kolbász ízletessé teszi.
Hozzávalók: 2,5 dl tej, 1/2 dl olaj, 1,5 tk. só, 20 dkg öregtészta, 50 dkg BL 80 liszt, 1 tk. cukor, 1,5 dkg élesztő.
Töltelék: kb 20 dkg füstőltsajt, 1 szál száraz kolbász / puhább fajta /
Készités: Mindent berakunk a kenyérsütő gépbe, hogy a gép jól bedagassza, majd áttesszük egy kelesztőtálba és duplájára kelesztjük. Ezután egy nagy kört gyúrunk belőle, 16 cikkre vágjuk és mindegyikre két karika kolbászt és egy darab füstőlt sajtot teszünk, majd feltekerjük őket, / tekerés előtt még nyújtsunk a cikkeken, hogy a feltekerésnél minnél több hajtás legyen /. Sütőpapirral bélelt tepsibe rakjuk őket és a duplájára kelesztjük, ezután felvert tojással megkenjük. Sütés előmelegitett sütőben 200 fokon kb. 15 perc, addig amíg a kívánt szint elérjük. Limara receptje nyomán.
|