Zebratorta
2012.02.05. 18:14
Nagyon mutatos, de mégsem bonyolult az elkészitése.
Hozzávalók: 38 dkg liszt, 25 dkg porcukor, 5 db tojás, 1 cs. vaniliás cukor, 1 cs. sütőpor, 2 evk kakaópor, 1 tk. fahéj, 2,5 dl olaj, 1, 25 dl langyos víz, csipet só.
Készitése: A cukrot és a vaniliás cukrot a tojássárgákkal kikeverem, aztán hozzáadom a vízet és az olajat is.
A lisztet elkeverem a süzőporral, és apránként ezt is hozzáadom, állandó keverés mellett. Végül belerakjuk a csipet sóval keményrevert tojásfehérjét is, de csak óvatosan, hogy ne törjön össze a hab.
Ezután ketté vesszük a masszát és az egyik felébe elkeverjük a kakaóport. A tortaformát kibéleljük sütőpapirral, és elkezdjük belekanalazni a tésztát. A közepére felváltva. Két evk fehér , arra két evk kakaós masszát teszünk , nem kell vele bajlodni, mert a tészta szétterül magától, és igy lesz " zebra " mintás. Addig folytatjuk ezt a műveletet amig tart a masszánk.
Sütés: előmelegitett sütőben 160 - 180 fokon kb. 45 percig, ha kihűlt diszithetjük csokimázzal, vagy megtölthetjük krémmel vagy lekvárral, de vaniliasodóval is finom. Ez a torta megkíván valamilyen tölteléket.
Forma: 26 cm es tortakarika
|