Padlizsánkrém
Katharosz módra 2012.02.07. 23:36
Nagyon finom, könnyen elkészíthető, egy kis pirítossal kíváló vacsora lehet!
Hozzávalók: 1 kg padlizsán, 1 fej lilahagyma, só, bors, majonézhez: 2 tojássárgája, 1,5 dl olaj sima, 1 kk mustár, csípet só, 2 evk citromlé, csípet cukor.
Készitése: A megmosott és villával megszurkált padlizsánt alufóliával bélelt tepsibe tesszük, és forró sütőben 40-50 perc alatt megsütjük.
- Ha megsült kivesszük a sütőből és alufóliával lefedve 10-15 percig hagyjuk, a keletkező gőzben a padlizsán összeesik és így könnyen eltávolítható a héja és a kocsánya.
- Ezután jól lecsepegtetjük, kissé ki is nyomjuk, hogy ne legyen keserű.
- A húsát fakéssel először csíkokra, majd apró kockákra vágjuk, de semmiképpen ne legyen pürés az állaga, mert úgy nem olyan gusztusos.
- Az apróra vágott hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, így nem okoz gyomor bántalmakat / nálunk így vált be /.
- Hozzáadjuk a padlizsánhoz, sózzuk, borsozzuk, és a frissen kikevert majonézt adagokban belekeverjük kb. 10 evőkanálnyit. Jól lehűtjük, hogy az ízek összeérjenek.
Majonéz: a hideg tojássárgájához hozzáadjuk a mustárt, sót, és a citromlevet, majd simára keverjük, ezután folyamatos keverés mellett csepegtessük bele az olajat kézi vagy gépi habverőt használjunk, óvatosan csináljuk, nehogy túlverjük, mert akkor összeugrik és használhatatlan lesz.
- EHHEZ A RECEPTHEZ MINDENKÉPPEN HÁZI MAJONÉZT HASZNÁLJUNK !!!
|