Borzas hús
Kati /saját/ 2012.02.11. 23:35

Nagyon finom, szaftos lesz a hús, mivel a krumplis bunda nem engedi kiszáradni.
Hozzávalók: bundázáshoz: 2 egész tojás, só, bors, örölt köménymag, 1 cs. petrezselyem, 2 gerezd zúzott fokhagyma, fél fej reszelt vöröshagyma vagy pár szál újhagyma, 3 szem közepes burgonya reszelve, 1 evk. tejfől, 3 - 4 evk . sima liszt. Ezekből elkészitjük a masszát, a lisztet úgy adagoljuk, hogy a húsra rátapadjon a massza, ha belemártjuk.
Készitése: karaj vagy pulykamell szeletek amit kicsit kikloffolunk, besózunk és beáztatunk előző este tejbe. A tejet papirtörlővel leitatjuk a húsról, megborsózzuk. A bundához való anyagokat összekeverjük, majd az előzőleg lisztbe forgatott hússzeleteket belemártjuk és forró olajban megsütjük mindkét oldalát. Ha maradna a masszánból, akkor azt zsiradékban kisüthetjük önálóan.
Tálalás: a megsült szeleteket tejfőllel megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, rizzsel, és salátával tálaljuk, aki szereti a tejfől előtt tehet rá vékonyra szelt fohagymát is.
|