Kelroládleves
Katharosz módra 2012.02.13. 23:34

Ünnepivé tehetjük ezzel a finom levesbetéttel a húslevesünket.
Hozzávalók:- Roládhoz: 8 nagy kelkáposztalevél, 30 dkg darálthús, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, kevés olaj, 1 tojás + 1 sárgája, 3 evk. zsemlemorzsa, só, bors, csipet majoránna, kevés őrölt kömény, langyos tej szükség szerint, kész húsleves.
Készitése: a levelekből kivágjuk a középső vastag eret, majd forrásban lévő sós vízbe téve néhány percig blansirozzuk, hideg vízzel leöblíjük, és jól lecsepegtessük.
- A hagymát finomra vágjuk, egy kevés olajon megpirítjuk, a fokhagymával együtt.
- A zsemlemorzsát egy kevés langyos tejbe áztatjuk, ezután az összes hozzávalót összedolgozzuk.
- A húsmasszát elosztjuk a leveleken, felcsavarjuk roládokká, fogpiszkálóval rögzítjük.
- Egy nagy edénybe tesszük, és kb. 1 / 2 liter forró levest aláöntve fedő alatt kis lángon gyakran forgatva megpároljuk. A kész roládokat karikára vágva elosztjuk a tányérokba, sárgarépát rakunk köré, és rámerjük a forró húslevest.
|