Zebrakocka
2012.02.20. 22:21
Nagyon finom, mutatós, a kekszes sütik közé tartozik.
Hozzávalók: tészta: 50 dkg háztartási keksz / megdaráljuk /, 5 evk kakaópor, 3 evk baracklekvár, 2 evk rum, 5 dkg vaj, 5 evk porcukor, kb 3 dl tej.
Krém: 3 dl tej, 3 evk liszt, 15 dkg kókuszreszelék, 5 dkg porcukor, 5 dkg vaj, 1 tk vanilia kivonat.
Tetejére: 10 dkg étcsokoládé / nem tortabevonó /, 1 tk. olaj.
Krém: a tejet simára keverjük a liszttel, hozzáadunk 7 dkg kókuszreszeléket, majd folytonos keverés közben felfőzzük. ezután hűlni hagyjuk / hideg vízbe állitjuk az edényt /. Ha kihűlt kozzáadjuk a vaniliát, a vajat, a cukrot, és a maradék kókuszt, majd jól kikeverjük.
Készitése: a tészta hozzávalóit összekeverjük, a tej kivételével, majd a tejet fokozatósan adjuk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk. Ezután három részre osztjuk és porcukorral megszórt sütőpapiron kinyújtjuk 20 x 30 cm - es méretűre, egy tálcát megszórunk egy kevés kókuszreszelékkel / ezt azért ajánlom, mivel, porcukros alapon nyújtjuk a lapokat és igy a tészta alja nem lesz ragacsos /. Rátesszük az első lapot megkenjük a fele krémmel, majd erre a következő lapot, rá a krém másik felét, végül beboritjuk a harmadik lappal. A csokit gőz felett megolvasztjuk egy tk. olajjal, és bevonjuk vele a tetejét. Hidegre tesszük, hogy összeérjen. Tipp meleg vízbe mártott és megtörölt késsel kisebb kockákra vágjuk / igy nem reped meg a csoki a tetjén /.
|