Receptek : Szezámos - mézes bundában sült csirkemell |
Szezámos - mézes bundában sült csirkemell
Kati /saját/ 2012.02.22. 22:18
A családunk egyik kedvence lett ez a kínai fogás.
Hozzávalók: 50 dkg csirkemellfilé,
Páchoz: fél kiskanál só, fél mk. őrölt fehérbors, 1 kiskanál cukor, 1 - 1 evk. szezámolaj, és fehérbor.
Bundához: 1 db tojás, 2 evk olaj, 12 dkg finomliszt, 3 dkg étkezési keményitő, 1 kiskanál sütőpor, kb. 1,5 dl hideg víz, 1 mk só.
Mézes mártáshoz: 3 evk méz, 4 evk cukor, 2 - 3 evk ketchup, 1 evk étkezési ecet, 1 mk. csípős paprikakrém.
Sütéshez bő olaj, tetjére fél maréknyi szezámmag. újhagyma
Készitése: A csirkemellett 1,5 centis kockákra vágjuk. A páchoz valókat addig keverjük, míg a só és a cukor is elolvad benne. A húst beleforgatjuk, és letakarva kb 1 órára hidegre tesszük.
A bundához való tojást az olajjal kissé felverjük, majd a liszttel, a keményitővel, a sütőporral, és annyi vízzel keverjük simára, hogy sűrű palacsintatészta legyen belőle. A mézes mártáshoz valókat szintén simára keverjük.
A pácolt húskockákat a sűrű tésztába mártjuk és bő forró olajban 2 - 3 perc alatt aranybarnára sütjük, papirtörlőre szedve lecsöpögtetjük.
A mézes - ketchupos mártást wokban megforrósitjuk, a tűzről lehúzzuk, és a sült húskockákat beleforgatjuk. Közben a szezámmagot serpenyőben szárazon / zsir nélkül / megpiritjuk. A bundázott húskockákat tányérra halmozzuk, szezámmaggal és felapritott újhagymával megszórjuk. Köretnek a tojásos rizs illik legjobban hozzá.
|