Pulykamell kínaiasan
Kati /saját/ 2012.02.22. 23:27

Annó ez volt a legelső Kínai étel amit kipróbáltam, aztóta is számtalan követte.
Hozzávalók: 60 dkg pulykamell, olaj, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg zöldbab, 20 dkg zöldborsó, 2 sárgarépa.
Mártás: 1,5 dl vörösbor, pár csepp Worcheszterszósz, 1/2 dl szójaszósz, 1 tk étkezési keményitő, só, gyömbérpor vagy frissen reszelt, Kínai fűszerkeverék. Ezeket elkeverjük.
Készitése: A karikára vágott hagymát az olajban üvegesre piritjuk, rátesszük a vékony csíkokra vágott húst, és kevergetve megpiritjuk. ezután beletesszük a zöldségeket. / a sárgarépát gyufaszálnyira vágjuk, a zöldbabot is kicsit hosszabra vágjuk, mint a főzeléknél szokás/.Télen a zöldbab és a borsó mirelit is lehet. Egy rövid ideig együtt piritjuk, majd az elkészitett mártással megöntözve fedő alatt puhára pároljuk. Rizzsel tálaljuk.
|