Milánói pulykamell
Kati /saját/ 2012.02.28. 23:15

Ez egy igazi RETRO kedvenc, és persze még mindig nagyon finom!!!
Hozzávalók: 1/2 kg pulykamell, tej, tojás, só, bors, oregánó, bazsalikom, kakukkfű, paradicsom sűritmény, 30 dkg sonka, 30 dkg gomba, 1 közepes fej vöröshagyma, reszelnivaló sajt, 30 dkg Penne tészta, tojás, zsemlemorzsa.
Készitése: a húst szeletekre vágjuk és kissé kiverjük, sózzuk, majd tejbe áztatjuk. Ezt legjobb előző este végezni.
Az apróra vágott hagymát olajon megpároljuk, majd rádobjuk a kicsit vastagabbra szelt gombát, piritani kezdjük, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sonkát. Fűszerezzük: só, bors, oregánó, bazsalikom, kakukkfű, kevés ételízesitőpor, ha a gomba megpuhult, hozzáadjuk a paradicsom konzervet, / űveges vagy dobozos/ , átkeverjük, ha sükséges kevés vízet is adunk hozzá, pici cukorral beállitjuk az ízét, hogy ne legyen vad savanyú. Kiforraljuk, és belekeverjük az előzőleg kifőzőtt tésztát.
A húst lecsepegtetjük majd a felvert tojásban mártjuk, a zsemlemorzsát, reszelt sajttal elkeverjük, és ebben jól megforgatjuk a tojásos hússzeleteket, kissé rá is nyomkodjuk. Egy serpenyőben olajat hevitünk és megsütjük mindkét oldalán. A panirozásnál nen tévedés lisztre nincs szükség!!!
Tálalás: a kisült szeleteket a tésztára helyezzük, és reszeltsajttal megszórjuk.
|