Linzerkarika
Kati /saját/ 2012.03.01. 20:08

Ezt a finom aprósüteményt általában húsvétra és karácsonyra szoktam késziteni, és mível előre el lehet késziteni a kellő időre megpuhul.
Hozzávalók: 20 dkg kristálycukor, 60 dkg liszt, 50 dkg margarin, 2 egész tojás. Tetejére: egy tojás felvert habja, 10 dkg kristálycukor, 10 dkg darált dió.
Készitése: az alapanyagokat összedolgozzuk, egy napig a hűtőben pihentetjük, Másnap lisztezett lapon pár miliméter vastagra nyújtjuk, virágformával - sima és lyukas kiszúrjuk, a simákat forró sütőben pár perc alatt megsütjük. A lyukas formákhoz egy tojás fehérjét habbá verünk, a cukrot elkeverjük a dióval, majd a virágformákat előszőr a felvert habba, utánna a cukros dióba mártjuk. végül megsütjük őket. Sütőpapirral bélelt tepsiben érdemes sütni.
Ha kihűltek baracklekvárral megkenjük és összeragasszuk őket, folpakkal letakarjuk és pár nap alatt megpuhulnak.
A sütésnél vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert hamar megég. Nekem kétféle méretű virágformám van, teljesen mindegy, hogy kisebbel vagy nagyobbal dolgozunk.
|