Lencseleves
Katharosz módra 2012.03.01. 20:45

Nagyon finom, pikáns levest kapunk.
Hozzávalók: - 25 dkg lencse amit előző este beáztattunk,olaj, egy kis fej vöröshagyma, 2 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 1 evk finomliszt, 2 db babérlevél, 1 evk. ételízesitő, 1 evk mustár, 1 kiskanál erős pista vagy pirosarany, 1 gerezd fokhagyma, késhegynyi pirospaprika, só, 1 dl tejfől, ecet ízlés szerint, kevés margarin, 1 evk cukor. 2 pár virsli.
Készitése:- Olajon az apróra vágott hagymát megfuttatjuk, hozzáadjuk a karikára vágott kétféle répát, és tovább pirítjuk, megszórjuk a pirospaprikával elkeverjük, meghintjük a liszttel és átforgatjuk.
- Felengedjük kb. 1,7 liter vízzel, hozzáadjuk a leszűrt lencsét, felforraljuk, fűszerezzük: babérlevéllel, étel ízesítővel, só, mustár, Erős Pista, fokhagyma, majd puhára főzzük.
- Közben a margarinon karamellizáljuk a cukrot, és a leveshez adjuk.
- A tejfölt elkeverjük egy merőkanálnyi levessel / hő kiegyenlítés/ , ha megpuhultak a zöldségek akkor ezt is a leveshez adjuk.
- A virsliket karikára vágjuk, és kevés olajon kicsit megsütjük őket, végül a leveshez adjuk és jól kiforraljuk. Legvégül ecettel ízesítjük.
|