Receptek : Harcsapaprikás kapros-túróscsuszával |
Harcsapaprikás kapros-túróscsuszával
ahogy a Férjem készíti 2012.03.09. 22:43
Családi kedvenc!!!
Hozzávalók: 1kg afrikai harcsafilé, 6 db halászlékocka, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 2 fej hagyma,
só, bors, örölt paprika, 1dl tejföl.
Készítés: a harcsafilét kockára vágjuk, enyhén besózzuk. Az apró kockára vágott hagymát kevés olajon üvegesre dinszteljük, majd kb. 1 dl vizzel felüntjük és ismét zsírjára dinszteljük, ezt kétszer megismételjük, hogy a hagyma szétfőljön. Közben a 6 db halászlékockát kb. 5-6 dl vízben külön edényben felforraljuk. A már dinsztelt hagymát a tüzről levéve örölt pirospaprikával /izlés szerint/ átkeverjük, majd a tűzre visszatéve hozzáadjuk, az apróra vágott zöldpaprikát és a meghámozott,darabolt paradicsomot, sóval, borssal ízesítjük /pörköltalapot készítünk/ és felötjük a már elkészített hallével, kb. 25-30 percig főzzük. A harcsát az alapléhez hozzáadjuk, majd 10 percig főzzük. Ezután a tejföllel az egészet /hőkiegyenlítés után/ besűrítjük, amenyiben a szaft még nem lenne elég sűrű étkezési keményítővel sűrítjük, majd 1-2 percig kifórraljuk.
Köretnek kapros- túróscsuszát ajánlok egy kis juhtúróval keverve!
|