Paprikás krumpli
Katharosz módra 2012.03.09. 22:47

Egyszerű, hagyományos egytálétel.
Hozzávakók: kb 80 dkg krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 db paradicsom, 2 db zöldpaprika, 8 dkg szalonna, pirospaprika, só, bors, pirosarany,pár karika füstölt kolbász, virsli vagy főző kolbász ízlés szeint.
Készítése: - A kockára vágott szalonnát kissé kiolvasztjuk, majd rátesszük a finomra vágott vöröshagymát, kevés sót és megfonnyasztjuk.
- Pirospaprikával meg hitjük, elkeverjük / persze erre az időre a tűzről lehúzzuk / majd rátesszük a hámozott és feldarabolt paradicsomot, és a kisebb kockára vágott zöldpaprikát.
- Kissé átforgatjuk, hozzáadjuk a hámozott és cikkekre vágott krumplit, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje.
- Fűszerezzük a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, csipet ételízesitővel, piros arannyal.
- Belerakjuk a föstölt kolbász karikákat, lefedjük és lassú tűzön készre főzzük. De a főzési idő befejezése előtt ízlés szerint belefőzzük a virslit, vagy kolbászt.
|