Csípős-savanyú leves
Kati /saját/ 2012.03.14. 23:33

Gyorsan elkészithető, finom, pikáns leves.
Hozzávalók: kb. 1 liter csirkehúsleves / leveskockából is lehet /, 2 kisebb sárgarépa, egy kisdarab póréhagyma, 20-30 dkg főtt csirkemell, 5 dkg konzerv bambuszrügy, 2 evk szójaszósz, 1 evk fehérborecet, kb. fél kiskanál csípős csiliszósz, vagy Erős Pista / nyers darált csípős paprika/, egy fél tofu, 1 csapott evk étkezési keményitő, 2 db tojás.
Készitése: A levest fölforraljuk. A répát és a pórét megtisztitjuk és vékony csíkokra vágjuk, a levesben kb. 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott csirkehúst, bambuszrügyet , tofut és még 3 percig főzzük.
- A szójamártást, a borecettel, a csiliszósszal, a keményítővel és egy kevés vízzel simára keverjük, a levest ezzel sűrítjük, ízesítjük. Végül hozzáadjuk a felvert tojásokat., és elzárjuk alatta a hőt, és rögtön tálalhatjuk.
|