Gesztenyés - csokis muffin
ahogy én készitem 2012.03.16. 22:39
Nagyon finom gesztenyeízű muffinokat kapunk.
Hozzávalók: 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza, 1 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 1 cs vaníliás cukor, 10 dkg sütőmargarin, 10 dkg étcsokoládé, 30 dkg finomliszt, 2 kiskanál sütőpor, 1 mk. szódabikarbóna, csipet só, 1,6 dl tej, 2 evk rum.
Készitése: a gesztenyemasszát burgonyanyomóval áttörjük. A tojást a kétféle cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a puha margarint és azzal is elkeverjük, végül a gesztenyét is beledolgozzuk.
- Az étcsokoládét apróra vágjuk, a liszttel, sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk, végül belekeverjük a tejet és a rumot.
- Egy közepes muffinsütő mélyedéseit papirkosárkákkal kibéleljük és beletöltjük a gesztenyés masszát. / 12 db lesz belőle /
- Sütés előmelegitett sütőben, közepes lánggal - 180 fokon, légkeveréses sütőben - 165 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában pihentetjük 15 percig, majd rácsra téve hűlni hagyjuk.
- A tetejét csokoládéval bevonhatjuk, én felét bevontam a többit simán csak porcukorral megszórva tálaltam, és igy jobban ízlet a családomnak.
|