Túrófánk
ahogy én készitem 2012.03.28. 22:35
Gyorsan elkészithető farsangi finomság.
Hozzávalók: 25 dkg túró, 25 dkg liszt, 1 kis pohár tejföl, 3 db tojás, 3 evk. kristálycukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 tk. szódabikarbóna, 1 reszelt citromhéj, csipet só.
Készitése: az áttört túrót elkeverjük a tejföllel, és utánna a tojásokkak is. Hozzáadjuk a kétféle cukrot, a sót, és a reszelt citromhéjat . Végül a szódabikarbónával elkevert lisztet fokozatósan beledolgozzuk.
Sütés: bő olajban, közepes hőfokon, vízbe mártott nagyobb méretű teáskanállal szaggassuk ki a fánkokat, egyenesen az olajba, sülés közben megnőlnek.
Tálalás: vaníliás porcukorral és baracklekvárral. Igazából frissen a legfinomabb.
|