Sárgamázas
ahogy én készitem 2012.04.10. 22:37

Könnyen elkészithető, nagyon finom sütemény, kezdő házi asszonyként tanultam " ANNO".
Hozzávalók:
TÉSZTÁHOZ: 30 dkg kristálycukor, 30 dkg margarin / vaj /, 30 dkg darált dió, 6 db tojásfehérje, 15 dkg liszt, 1 cs sütőpor, csipet só.
MÁZ: 6 db tojássárgája, 30 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor.
Készitése: A tojások fehérjét, a vajat vagy margarint, és a cukrot habosra keverjük, csipet só, majd belekeverjük a diót, és végül a sütőporral elkevert lisztet is hozzá adjuk. Zsirozott, lisztezett közepes méretű tepsibe öntjük, és kb 200 fokon megsütjük / tűpróba /. Ha megsült tészta a mázat a még forró tésztára öntjük és elsimítjuk rajta. Másnapig száritjuk a mázat rajta, majd óvatosan felszeleteljük.
- A mázhoz valókat alaposan kikeverjük.
|