| 
 TúrópogácsaKati /saját /  2012.04.10. 23:14 
 Egyből " hármat " ősrégi receptem, csak ajánlani tudom!!!Hozzávalók:  25 dkg tehéntúró, 25 dkg liszt, 20 dkg margarin, 1 tk só, 1 egész tojás bele + 1 db a kenéshez, 2 dkg élesztő. Készitése:  a hozzávalókat összedolgozzuk, az élesztőt csak simán belemorzsoljuk, kissé ragacsos a tésztája de ilyennek kell lennie. Majd egy éjszakára hidegre tesszük. Másnap kissé átgyúrjuk, és kinyújtva kétszer hajtogatjuk, mint a leveles tésztát szokás, de nem pihentetjük. Kisebb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk és sütőpapirral bélelt tepsibe rakjuk, tetejét kikevert tojással lekenjük. Forró sütőben sütjük kb 20 perc. - Ebből a tésztából rudakat is készithetünk, ekkor a kinyújtott tésztát lágyra vert tojásfehérje habbal megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk és kb újnyi széles rúdakra vágjuk. Ízlés szerint köménymaggal is megszórhatjuk. - Édesen: só helyett cukrot teszünk bele és megtölthetjük, akár lekvárral vagy túróval is. |