Karfiolkrémleves
Katharosz módra 2012.04.18. 23:19

Nagyon szeretem a krémleveseket, de igazából akkor szoktam készíteni amikor kicsit nehezebb a főétel, és ez könnyebbé teszi.
Hozzávalók: 1/2 kg tisztitott karfiol, 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 2,5 dl főzőtejszín, 1 dl tej, 1 db húsleves kocka, só, fehérbors, olaj.
Készitése:- A kockára vágott vöröshagymát kevés sóval az olajon párolni kezdjük, közben hozzáadjuk a darabokra vágott fokhagymát, a rózsáira szedett karfiolt, sózzuk, borsozzuk, és kevergetve addig pirítjuk amíg a hagyma meg nem puhul.
- Ekkor annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje, hozzáadjuk a leves kockát, lefedjük és puhára főzzük.
- Miután megpuhult leszűrjük, de a levét fel fogjuk. A karfiolt turmixoljuk, ezután visszatesszük a fazékba, felöntjük a levessel, tejszínnel és a tejjel.
- Után fűszerezzük és felforraljuk. Ízlés szerint pirított zsemle kockákat vagy kicsit ki sütött bacon kockákkal tálaljuk.
- Vigyázzunk, hogy ne legyen túl sűrű a levesünk / ne legyen szósz szerű az állaga / !!!
|