Kínai rizseshús
ahogy én készitem 2012.04.24. 22:53

Keleti konyhát szeretők figyelmébe ajánlom.
Hozzávalók: 40 dkg jázmin rizs, só, 5 gerezd fokhagyma, 1 nagy vöröshagyma, 2-3 pici piros csilipaprika, kisdarab friss gyömbér, 50 dkg pulykamell / csirkemell /, 4 evk olaj, 1,5 kiskanál currypor, 3 evk szójaszósz sötét, 1 evk halszósz / Kínai ételízesitő /.
Készitése: - A megmosott rizst 6,5 dl vízzel, fél kiskanál sóval kevergetve felforraljuk. Majd szorossan lefedjük és kislángra állitva 10 percig gőzöljük, ezután a hőt elzárjuk alatta és saját gőzében még 8-10 percig puhulni hagyjuk.
- A vöröshagymát és a csilipaprikát finomra vágjuk, a fokhagymát és a gyömbért lereszeljük. A húst 1-1,5 centis kockákra daraboljuk.
- A wokban olajat hevítünk, majd belerakjuk a hagymákat, csilipaprikát, gyömbért., és kevergetve fél percig pirítjuk, azután rádobjuk a húst és kevergetve pár perc alatt megpirítjuk. Hozzáadjuk a curryport, szójaszószt , halszószt és jól átforgatjuk, végül belekeverjük a rizst is.
|