Tiroli zsemlegombóc
ahogy én készitem 2012.06.05. 22:16

Nagyon finom köret szaftos húsok mellé.
Hozzávalók: 10 db szikkadt zsömle, 4 közepes fej vöröshagyma, 1,5 dl tej, 10 dkg vaj, 10 db tojás, 4 evk finomliszt, 1 cs. apritott petrezselyem, só, bors, szerecsendió.
Készitése: Egy nagy tálba rakjuk az apró kockákra vágott zsömléket, elkeverjük a liszttel, a petrezselyemmel, sóval, borssal és a szerecsendióval. A vajban kevés sóval megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd ezt is hozzáadjuk. Végül hozzáadjuk a fevert tojásokat és a tejet is, jól átforgatjuk, fóliával letakarjuk és kb 4 órára hűtőbe tesszük pihenni.
- Főzés: forrásban lévő sós vízben gombócokat rakunk és a forrástól számitva takaréklángon 10 percig főzzük.
- Lefagyasztás: " NYERSEN " gombócokat formálunk és egy folpakkal bélelt tálcára téve lefagyasztjuk. Főzése úgyan úgy csak 20 percre modósul.
|