Szezámos - sajtos rúd
ahogy én készítem 2012.06.27. 23:03
Gyorsan elkészülő, finom sós, rágcsálni való.
Hozzávalók: 20 - 20 dkg finom és rétesliszt, fél csomag sütőpor, 25 dkg margarin, 1 - 1 kiskanál só és mákszem / egész /, 1 dl tejfől, 5 - 5 dkg reszelt trapista és fűstölt sajt, 2 db tojássárgája.
Tetejére: 2 db tojásfehérje kissé felverve, szezámmag.
Készítése: először a lisztet összeforgatjuk a sütőporral, majd a sóval, mákkal, a puha margarinnal, tejfőllel, a tojások sárgájával, és a reszelt sajtokkal jól összedolgozzuk. Lisztezett gyúrólapon 0,5 centi vastagságú téglalap alakúra nyújtjuk. A kissé felvert tojásfehérjével megkenjük, és bőven megszórjuk szezámmaggal.
- Derejevágóval kisujjnyi csíkokra vágjuk, és sütőpapirral bélelt tepsibe tesszük. Sütés közepes kb. 180 fokos, légkeveréses 165 fokon kb. 20 perc alatt megdütjük.
|