Foltos - mákos
ahogy én készítem 2012.08.14. 23:10

Könnyen elkészíthető nagyon finom sütemény.
Hozzávalók: 15 dkg margarin, 17 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 4 db tojás, 1 db narancs reszelt héja és leve, 20 - 25 sárgarépa, 15 dkg liszt, 10 dkg darált mák, 1 cs sütőpor, csipet só.
Készítése: A puha margarint és a porcukrot gépi habverővel kikeverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, a reszelt narancs héjat és a levét is. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a kislyukú reszelőn lereszelt sárgarépát, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert habját. Egy 20 x 30 centis tepsit sütőpapirral kibélelünk, simítsuk bele a massza 2 / 3 részét. A maradékba keverjük bele a darált mákot, és foltokba tegyük a tepsibe lévő tészta tetejére / kiskanállal /. Sütés előmelegitett sütőben először magasabb hőfokon, később mérsékeljük a hőt és készre sütjük. Tűpróba. Pogácsa szaggatóval szaggassunk kifliket és vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
|