Pudingos keksz
ahogy én készítem 2012.10.28. 20:52

Nagyon finom, mutatós rágcsálni való.
Hozzávalók: 37,5 dkg puha margarin, 37,5 dkg finomliszt, 15 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 3 x 5 dkg hidegen készíthető pudingpor / pl. csoki, vanília, puncs /.
Készítése: a margarint, porcukrot és vaníliát kikeverjük., majd összedolgozzuk a liszttel. Ezután három részre osztjuk és beledolgozzuk a pudingport. Majd a három gombóc tésztát lefedjük és kb 1 órára hidegre tesszük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy tepsit kibélelünk sütőpapirral, majd az egyik gombóc tésztát elővesszük és 11 gramos kis golyókat formálunk belőle, ezután egy villa segitségével kissé ellapítva mintát nyomunk a tetejére. Majd a tepsibe rakjuk kissé távol egymástól, és kb 15 perc alatt megsütjük. A másik két gombóccal is igy járunk el. Vigyázzunk nehogy kiszáradjon, amikor az alja kezd színeződni akkor már készen is van. Jótanács: az összes tésztát előre nem érdemes kivenni a hűtőből mert túlságosan meglágyul és szétterül a sütésnél.
|