Sajtos perec
ahogy én készítem 2012.12.27. 18:52

Finom ropogtatni való.
Hozzávalók: 40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 cs sütőpor, 2 tk só, 20 dkg reszelt sajt bele, 3 - 4 evk tejföl, tetejére: reszelt sajt, szezámmag, köménymag, nagyszemű só, ízlés szerint, 2 db tojás lekenni.
Készítése:A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a sót, sütőport, reszelt sajtot, majd elkeverjük, ezután a tejföllel összegyúrjuk,/ annyi tejfölt tegyünk bele, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk /.
- Hideg helyen kb 30 percig pihentetjük, ezután 1/2 centiméter vastagságura nyújtjuk, perec szaggatóval kiszaggatjuk, tojással lekenjük és ízlés szerint magszórjuk sajttal, szezámmaggal, köménnyel stb.
- Előmelegitett sütőben közepes hőfokon sütjük. Vigyázzunk ne száriítsuk ki.
|