Narancsos zúzaragú
ahogy én készítem 2012.12.27. 18:57
Nagyon finom pikáns étel.
Hozzávalók: 1/2 kg csirkezúza, só, frissen örölt bors, 3 evk olivaolaj, 3 dkg vaj, 2 dl főzőtejszín, 1 tk étkezési keményítő.
- Öntethez: 2 dl barnasör, 2 dl víz, 1 narancs reszelt héja, 1 evk baracklekvár, 1 reszelt vöröshagyma / nagylyukú reszelőn /, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 1,5 kávéskanál örölt gyömbér + 1 kis darab friss reszelve, frissen örölt bors, 1/2 mk örölt kömény.
Készítése: A darabokra vágott zúzát sózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk. Közben a vajat és az olajat felmelegítjük, rátesszük a zúzát és kevergetve néhány perc alatt átpirítjuk.
- Az öntet alapanyagait összekeverjük, és felöntjük vele a zúzát, lefedjük és puhára pároljuk, ez legalább bő 2 óra is lehet.
- A tejszínt elkeverjük a keményítővel majd besűritjük vele a puha zúzát, kiforraljuk és kész, ha szükséges utánízesitjük, só, bors.
- Spagettivel tálaljuk.
- Tipp: én kuktában készítettem, igy rövidebb a főzési idő. Stahl Judit receptje nyomán.
|