Stiriai metélt
ahogy én készítem 2013.01.26. 23:26
Szintén családi kedvenc, húsos leves mellé szoktam készíteni.
Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 20 dkg finomliszt, 4 db tojás, só, 8 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 2 cs. vanilíás cukor, 3 dl tejfől, 3 dkg búzadara, 1 citrom reszelt héja, tepsihez: vaj, zsemlemorzsa.
Készítése: az áttört túrót, a liszttel, 2 egész tojással, sóval összegyúrjuk. Kinyújtjuk, ujjnyi szélességüre vágjuk, majd enyhén sós vízben kifőzzük a metéltet, leöblitjük, lecsepegtetjük, hűlni hagyjuk.
- A puha margarint, a kétféle cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a két tojássárgáját, a tejfőlt, búzadarát, reszelt citromhéjat, beleforgatjuk a túrós metéltet, végül a két tojás keményre vert fehérjét is. Egy tepsit vagy tűzálló tálat kivajazunk, zsemlemorzsával megszórjuk, és beleönjűk a masszát.
- Sütés: előmelegített közepes hőfokon kb 180 fok.
- Porcukorral meghintve tálaljuk.
- Tepsi méret: 22x32 cm
|