Sütőtökős keksz
ahogy én készitem 2013.02.01. 22:27

Gyorsan elkészülő finom, illatos, fűszeres tallérokat kapunk.
Hozzávalók: 10 dkg puha vaj vagy margarin, 18 dkg barnacukor, 2 db tojás, 20 dkg főtt áttört sütőtök, 1-1 teáskanál fahéj és örölt gyömbér, csipet só, 1 cs vaníliás cukor, 30 dkg finomliszt elkeverve 1-1 teáskanál sütőporral és szódabikarbónával, 10 dkg csokilencse.
Készítése: A vajat kikeverjük a kétféle cukorral, egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat, habosra keverjük. Hozzáadjuk a tökpürét, fahéjat, gyömbért, és a sót, beledolgozzuk. Majd a sütőporos, szódabikarbónás lisztet is beleforgatjuk, végül a csokilencsét is belekeverjük.
- Egy sütőpapírral bélelt tepsibe kisebb halmokat rakunk, egymástól kicsit távolabb, mivel a sütés alatt kicsit megnőnek a tallérok.
- Sütés 175 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc, vigyázzunk ne szárítsuk ki, puhább állagúnak kell lenni, ha az alja kezd szineződni már készen is van..
- Tipp: jól zárodó doboznan pár napig eltartható, puha marad.
|