Zserbógolyó
ahogy én készitem 2013.02.01. 22:32

Nagyon finom, könnyen elkészíthető, sokáig eláll, az édesszájuaknak ajánlom.
Hozzávalók: 20 dkg aszalt sárgabarack, 20 dkg darált dió, 2 evk rum, 1 evk rumaroma, 1 cs vaníliás cukor, 3 evk baracklekvár, porcukor ízlés szeint, 15 dkg tortabevonó / én a Lidl- ben vettem /, 2 evk olaj.
Készítése: A barackot késes robotgéppel felaprítjuk, majd leöntjük a kicsit megmelegített rummal és aromával, puhulni hagyjuk. Ezután összedolgozzuk a többi hozzávalóval, apró diónyi gombócokat formálunk. Egy sütőpapirral bélelt tálcára rakjuk, és egy kis időre betesszük a mélyhűtőbe, hogy megdermedjen.
- Közben gőz felett felolvasztjuk a kockákra tördelt csokoládét az olajjal együtt. / célszerű minnél kisebb edényt használni /.
- A dermedt golyókba fogpiszálot szúrunk és az olvadt csokiba mártjuk, úgy, hogy befedje, majd egy habszívacsba szúrjuk száradni. Tipp: egyszerre csak kevés golyót vegyünk elő a mélyhűtőből, mert ha felenged átszalad rajta a fogvályó.
- Ha megszáradtak papírkapszlikba rakjuk, fogyasztásig hidegre tesszük.
|