Babsaláta
Kati /saját / 2013.02.12. 23:22

Ez egy nagyon régi receptem, amit méltatlanul elfejejtettem, de mivel nagyon finom, most újra itt van!
Hozzávalók: 4 db paprika, 3 db paradicsom vagy /1 doboz konzerv hámozott egész lével együtt /, 25 dkg tarkabab, 1 csomag virsli, 3 szál zeller, só, bors, 1-2 kk majoranna, chilipor, piros arany negyed tubus,1 tubus gulyáskrém kicsi / nem csipős /, 1 fej vöröshagyma, olaj.
Készítése: Az előzöleg beáztatott babot sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. A finomra vágott hagymát olajon kevés sóval megszórva megdinszteljük.
- Rátesszük a vékony karikára vágott paprikát, kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hámozott darabolt paradicsomot. Fűszerezzük: só, bors, majoranna,chili, gulyáskrém, piros arany, átforgatjuk.
- Hozzáadjuk a puhára főtt babot, zeller zöldet, kevés vízet öntünk rá, és kb 15 pecig pároljuk, néhányszor óvatosan megkeverjük. Végül belerakjuk a karikára vágott virslit és még öt percig forraljuk.
- Ezután eltávolítjuk a zeller zöldet, hűlni hagyjuk, tálalásig hidegre tesszük.
- Jótanács a sóval óvatosan bánjunk, mert a piros arany és a gulyáskrém is sós!!!!
|