Kurd kuglóf / KÉK /
ahogy én készitem 2013.02.19. 22:38

Nagyon finom kávéhoz vagy teához egyaránt.
Hozzávalók: 1 dl olaj, 10 dkg olvasztott margarin, 2,5 dl kristálycukor, 4 db tojás, 2 dl tej, 6,25 dl finomliszt, 2 cs. vaníliás cukor, 1 cs. sütőpor, csipet só, reszelt narancshéj, csokilencse, margarin + liszt a formához..
Készítése: Kikeverjük az olvasztott lehűlt margarint, olajat, a kétféle cukrot, csipet sót, narancshéjat és a tojásokat..
- A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a tojásos masszába keverjük, a tejjel felváltva adagoljuk, simára dolgozzuk. Beleforgatjuk a csokilencsét, de ízlés szerint lehet mazsola, reszelt citromhéj, vagy durvára vágott dió is.
- Egy kuglófformát kikenünk, lisztezünk, és beleöntjük a masszát.
- Sütés: 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50-55 perc, tűpróba, porcukorral meghintve tálaljuk.
- Ezt a süteményt általában karácsonykor készítik.
|