Tejszínes hagymakrémleves
ahogy én készítem 2013.02.19. 22:40

Ez egy nagyon régi receptem, a krémlevesek között ez, volt az első anno.
Hozzávalók: 5 - 6 fej közepes méretű vöröshagyma, 3 - 4 gerezd fokhagyma, örölt fehérbors, só, 2 evk. vaj vagy olaj, 1,5 evk. kukorica liszt, 2 dl főzőtejszín, 1,5 liter húsleves / leveskocka /.
Készítése: A zsiradékon kevés sóval megszórva, megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymákat, majd egy kevés húslevest hozzáadva turnixoljuk.
- Ezután visszatesszük a fazékba, kukorica liszttel megszórjuk, csomómentesre keverjük, majd fokozatósan hozzákeverjük a húslevest és a tejszínt., fűszerezzük, só, bors. Amikor egyet forr akkor már készen is van.
- Tálalás reszelt sajttal szórt pirítossal, nagyon finom leves, érdemes elkészíteni.
|