Ezüst keksz
Katharosz 2013.03.15. 19:42
Nagyon finom a karácsonyi hangulatot idéző, csillogó keksz.
Hozzávalók: 40 dkg simaliszt, 10 dkg darált mák, 1/2 tk. őrölt kardamon, 1/2 tk. szegfűszeg, 1/2 tk. fahéj, 1/2 tk. só, 1 tk. sütőpor, 2 db tojás, 20 dkg porcukor, 20 dkg margarin, 1 tk. vanília aroma, 1 citrom reszelt héja, hempergetéshez: 10 dkg kristálycukor.
Készítése: a lisztet, mákot, kardamont, szegfűszeget, fahéjat, sót, sütőport egy tálban elkeverjük.
- A tojásokat a porcukorral, vaníliával és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a margarint és azzal is jól kikeverjük.
- Ezután belekeverjük a szárazanyagokat is és jól eldolgozzuk benne.
- Végül kb 4 órára hidegre tesszük.
- A lehűlt tésztából kb. 23 gramm súlyú golyókat formálunk, kristálycukorban meghempergetjük őket, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
- Sütés 190 fokra előmelegitett sütőben kb. 12 percig.
- Tipp: én a fele mennyiséget egy kissé ellapitottam, úgy is megemelkedtek, de azok nem repedtek meg.
|