Banános-rumos golyó
ahogy én készítem 2013.03.16. 21:10

Gyorsan elkészülő finomság, a banán kedvelőknek ajánlom.
Hozzávalók: 3 db érett banán, 30 dkg darált háztartási keksz, 10 dkg porcukor, 15 dkg kókuszreszelék, 1 dl rum, 1 tábla olvasztott fehércsokoládé.
- Forgatáshoz: 10 dkg kókuszreszelék, piros ételszínező.
Készítése: A banánokat egy krumplitörő segítségével összenyomjuk.
- Hozzáadjuk az összes alapanyagot, jól összedolgozzuk, majd hidegre tesszük, hogy kissé megdermedjen.
- Diónyi gombócokat formálunk belőle.
- A kókuszreszeléket egy nylon zacskóba öntjük, kevés ételszínezőt adunk hozzá, jól összerázzuk.
- A színezett kókuszban megforgatjuk a golyókat, majd fogyasztásig hűtőben tároljuk.
- Tipp: jó ha egy éjszakát áll a hidegben, igy összeérnek az ízek.
|