Felemás linzer
ahogy én készítem 2013.03.31. 19:14
Finom sokáig tárolható, aprósütemény.
Hozzávalók: Sárga linzertészta: 20 dkg + 1 evk finomliszt, 1 / 2 cs. sütőpor, 30 gr cukor, csipet só, fél tojás, 1 cs vaníliás cukor, 125 gr. olvasztott margarin, reszelt citromhéj.
- Kakaós linzertészta: 20 dkg finomlszt, 1 / 2 cs. sütőpor, 30 gr cukor, csipet só, fél tojás, 1 cs. vaníliás cukor, 1 evk. kakaópor, 125 gr olvasztott margarin,
Összeállitáshoz:. tetszés szerinti lekvár.
Készítése: A tojást egy tálba felverjük, majd ketté osztjuk. A tésztához valókat külön - külön összegyúrjuk a tojás felével.
- Ezután fél centiméter vastagságúra nyújtjuk, és tetszés szerinti formával kiszúrjuk., sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
- Sütés: 200 fokon, pár perc alatt. Ha kihűlt lekvárral megkenjük, egy barnát egy sárga tésztával összeillesztünk. Ezután egy jól zárodó dobozba tároljuk amig megpuhul.
- Tipp: fogasztás előtt legalább " 2 " napig puhulnia kell!!! / Az eredeti recept Citromhab oldalán /
|