Sós - magvas aprósüti
ahogy én készítem 2013.03.31. 19:18
Nagyon gyorsan elkészülő sós rágcsálni való.
Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 25 dkg margarin, 1 / 2 evk só, 1 cs sütőpor, 2 db tojás, 1 evk tejföl.
Tetejére: 1 db tojás, szezámmag, köménymag, szemes mák, stb.
Készítése: A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, elkeverjük benne a sütőport, ezután a sót is belekeverjük, hozzáajuk a két tojást és a tejfölt majd jól összegyúrjuk, ha szükséges még kevés tejfölt adunk hozzá.
- Lisztes felületen kb ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, különféle formákkal kiszúrjuk, és sütőparírral bélelt tepsibe rakjuk, tetejét kissé felvert tojással megkenjük, és különféle megvakkal megszórjuk.
- Sütés 190 - 200 fokra előmelegített sütőben kb 15 - 18 percig.
|