Zöldbabfőzelék
ahogy én készítem 2013.04.04. 20:02
Hozzávalók: 80 dkg zöldbab, 1,5 - 2 dl tejföl, fél csomag petrezselyem, 2 evk simaliszt, 2 db babérlevél, 3 gerezd zúzott fokhagyma, só, leveskocka vagy ételízesítőpor, késhegynyi pirospaprika, kevés zsiradék, csipet cukor.
Készítése: A tisztított, darabolt zöldbabot feltesszük főlni annyi vízben ami éppen csak ellepi.
- Fűszerezzük, sóval, babérlevéllel, leveskockával, zúzott fokhagymával, majd lefedve puhára főzzük.
- Közben a lisztből és a zsiradékból világos rántást készítünk, a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, majd besűrítjük vele a főzeléket.
- Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, kiforraljuk, egy kevés főzeléket a tejföllel elkeverünk, majd ezt is belefőzzük, ha szükséges utánízetítjük., végül egy csipet cukorral finomítjuk.
- Ízlés szerinti feltéttel tálaljuk.
Tipp: ha van otthon egy kis darab szalonnabőr vagy füstölt kolbász érdemes belefőzni.
|