Kelkáposztafőzelék
ahogy én készítem 2013.04.04. 20:07
Hozzávalók: egy kis fej kelkáposzta kb 1 kg, 3 - 4 szem krumpli, 2 gerezd zúzott fokhagyma, kb 1 - 1,5 dl tejföl, só, bors, majoránna, leveskocka, őrölt köménymag. kevés zsiradék, 2 evk simaliszt.
Készítése: A megmosott káposztát kisebb darabokra vágjuk, a hámozott burgonyát kockára vágjuk. Együtt feltesszük főzni annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje.
- Fűszerezzük: só, bors, majoránna, őrölt kömény, leveskocka, fokhagyma, lefedjük és puhára főzzük.
- Közben a zsiradékból és a lisztből világos színű rántást készítünk, majd berántjuk vele a főzeléket, kiforraljuk, végül ízlés szerint tejföllel dúsítjuk, szükség szerint utánízesítjük.
- Ízlés szerinti feltéttel tálaljuk.
|