Fehérbab főzelék
ahogy én készítem 2013.04.04. 20:14

Ezekkel az egyszerű ételekkel a kezdő háziasszonyoknak szeretnék segítséget nyújtani.
Hozzávalók: 50 dkg fehérbab, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, olaj, 2-3 evk simaliszt, 3 db babérlevél, 2 dl tejföl, só, kevés pirospaprika, bors, 1 leveskocka vagy ételízesítő por, fűstölt hús vagy egy darab szalonna.
Készítése: A babot előző este beáztatjuk, másnap leszűrjük, majd bő lében feltesszük főzni. Ha van fűstölt hús főzőleve az a legjobb, ha nics egy darab füstőlt szalonnát dobhatunk a főzőlébe.
- Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és egy gerezd zúzott fokhagymát, fűszerezzük, só, bors, leveskocka, babérlevél. / ha alaplevet használunk vigyázzunk a sóval /.
- Közben elkészítjük a rántást az olajból és a lisztből,/ kevergetve nehogy odakapjon /a végefelé hozzáadjuk a maradék 2 gerezd zúzott fokhagymát, egy kevés pirospaprikát, hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a tejfölt / hőkiegyenlités /.
- Ha megfőtt a bab ezzel sűrítjük be, jól elkeverjük benne, majd kiforraljuk, ha szükséges utánízesítjük, én egy csipet cukrot szoktam tenni bele.
- Tipp: gyöngybabból is nagyon finom.
|