Korpás pogácsa
Katharosz módra 2013.04.04. 23:13

Az egészség jegyében, egy kicsit egészségesebben! Ez a pogácsa a korpa miatt, jótékonyan hat a bélrendszerünkre, finom rágcsálni való.
Hozzávalók: 2 dkg élesztő, 1/2 dl tej, 1 tk cukor, 20 dkg liszt, 10 dkg búzakorpa, 2 dl tejföl. 15 dkg juhtúró, 10 dkg margarin, só, 1 db tojás + 1 tojás a kenéshez.
Készítése: Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
- A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, majd a többi hozzávalóval és az élesztős tejjel jól összedolgozzuk.
- Kb. 25 - 30 percig pihentetjük. Lisztezett felületen kb 1,5 centi vastagra nyújtjuk, tetejét bevagdossuk.
- Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tojással megkenjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.
- Sütés kb 200 fokra előmelegített sütőben 25 - 30 percig.
|