| 
 Challasahogy én készítem  2013.04.13. 22:43 
 Nagyon finom, hatalmas kalács lesz ebből a mennyiségből.Hozzávalók:  52 dkg finomliszt, 2,3 dkg élesztő, 5 dkg cukor, 1 mk só, 2 db tojás + 2 db sárgája, 30 gramm  olaj,  210 ml víz. Kenéshez:  tojásfehérje, szóráshoz: szemes mák, szezámmag. Készítése: A hozzávalókat dagasztógépbe / kenyérsütőgép / rakjuk, majd a dagasztó programmal bedagasztjuk. Ha szükséges még kevés lisztet adunk hozzá, nekem kellett. - Áttesszük egy kelesztőtálba, és a duplájára kelesztjük. Ezután hat egyenlő részre mérjük, majd átgyúrva kis cipókat  formálunk belőle. - Egyesével kisodorjuk, végül hatos fonással összefonjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és megkelesztjük. - A megkelt kalácsot lekenjük  tojásfehérjével, mákkal és szezámmaggal megszórjuk. - Sütés 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig. A receptet Limara oldalán találtam. |