Pudingos süti
ahogy én készítem 2013.04.14. 21:37

Könnyen elkészíthető, finom krémes süti.
Hozzávalók: - tészta: 40 dkg finomliszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 2 evk kakaópor, 25 dkg margarin, 10 dkg kristálycukor, 1 db tojás, 1 evk tejföl.
- Krém: 2 csomag vaníliás pudingpor, 2 cs vaníliás cukor, kevés vanília kivonat, 5 dl tej, 600 gramm 20 % - os tejföl, 20 dkg kristálycukor.
Készítése: - Tészta: a lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, majd a kakaóporral, hozzáadjuk a többi alapanyagot és összegyúrjuk.
- Krém: a pudingporból, a kétféle cukorból a tejjel sűrű pudingot főzünk, majd hűlni hagyjuk.
- A kihűlt pudingot és a tejfölt simára keverjük egy habverő segítségével, a vanília kivonattal ízesitjük.
- Egy 31 x 23 centis tepsit zsirozunk, lisztezünk. A tésztát kétfelé osztjuk, lisztezett felületen kinyújtjuk. A tepsit kibéleljük vele, rásimítjuk a pudingos krémet, és befedjük a másik lappal, hústűvel néhány helyen megszúrkáljuk.
- Sűtés közepes hőfokra előmelegített sütőben kb 25 - 30 perc. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk, majd másnapig hidegre tesszük. Különben nem tudjuk szeletelni. Porcukorral meghíntve tálaljuk.
- Tepsiméret: 31 x 23 centiméter.
|