Tejfölős - áfonyás kuglóf
ahogy én készítem 2013.04.28. 16:22

A tejföltől nagyon finom, zamatos lessz az állaga, csak ajánlani tudom.
Hozzávalók: 2,5 csésze finomliszt, 2 teáskanál sütőpor, 1/2 tk. só, 226 gr vaj / margarin /, 1 csésze kristálycukor, 1 csésze világosbarna cukor, 4 db tojás, 1 tk vanília kivonat, 2 dl tejföl, 10 dkg vörös áfonya, 2 tk reszelt citromhéj.
- Máz: 1/4 csésze citromlé, 2,5 csésze porcukor, kikeverni.
Készítése: a száraz hozzávalókat elkeverjük egy tálban.
- A puha vajat a kétféle cukorral, és a reszelt citromhéjjal krémesre keverjük, egy robotgép segítségével. Továbbra is keverve, kisebb adagokban kozzáadjuk a vanília kivonattal elkevert tojásokat, duplálája habositjuk.
- Ezután kisebb fokozatra állítjuk a robotgépet és háromszori adagban belekeverjük a tejölt és a lisztet.
- Egy kevés liszttel átforgatjuk az áfonyát, majd egy keverő lapát segítségével a masszába forgatjuk.
- Egy kikent, lisztezett kuglófformába kanalazzuk, tetejét elsimítjuk.
- Sütés 180 fokra előmelegített sütőben kb.55 - 60 percig, tűpróba!
- A sütőből kivéve 20 percig a formában hagyjuk hűlni, ezután rárcsra borítjuk és megvárjuk amíg kihűl. Végül rácsurgatjuk a cukormázat, és száradni hagyjuk.
John Barriceli " Everyday Baking "cimű műsorából való ez a recept. Nagyon szeretem ahogy készíti a süteményeit, úgy gondoltam tesztelem, hogy milyen lehet, hát tényleg finom!
|