Keleti csirkenyárs
ahogy én készítem 2013.05.12. 20:47

Nagyon finom, ízletes, könnyű nyári étel.
Hozzávalók: - 6 db nyárshoz: 80 dkg filézett csirkefelsőcomb.
- Pác: 1 evk méz, 1 evk kristálycukor, 2 evk vörösborecet, 4 evk ketchup, 3 evk sötét szójaszósz, 4 gerezd zúzott fokhagyma, 1 ekv mustár, 2 tk Erős Pista, 4 evk olaj.
Készítése: A páchoz valókat egy tálban összekeverjük. A húst feldaraboljuk kb 3 darabra egy-egy combbót. Ezután a pácba forgatjuk, lefedjük és egy éjszakára hidegre tesszük, de az sem baj ha ez két nap lesz.
- Másnap bambusznyársra fűzzük a pácolt húsokat, és forró elektromos vagy faszén parázs felett oldalanként 3 percig sütve, de ne feledjük, hogy négy oldala van a nyársnak megsütjük. Közben a páclével kenegetjük.
- Friss salátával és petrezselymes burgonyával tálaljuk.
|