Májas kifli
ahogy én készítem 2013.05.20. 17:32

Ez egy régi, jól bevált receptem, gyorsan elkészül, és nagyon finom.
Hozzávalók: 1 cs leveles vajastészta / 50 dkg /, 25 - 30 dkg csirkemáj, 1 kisebb fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, majoranna, kevés ételízesítőpor, olaj, tetejére: 1 db tojás, reszeltsajt vagy szezámmag.
Készítése: A finomra vágott hagymát egy csipet sóval a zsiradékon megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a késsel elkapart májat, az apróra vágott petrezselymet, a fűzsereket és kevergetve pár perc alatt pegpirítjuk, Kicsit hűlni hagyjuk.
- A tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd tetszés szerinti háromszögekre vágjuk, egy - egy kiskanál tölteléket teszünk rá, majd felteketjük.
- Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, majd kissé felvert tojással lekenjük, és megszórjuk sajttal,vagy szezámmmaggal.
- Sütés előírás szerinti forró sütőben.
|