Csokoládés - mogyorós muffin
ahogy én készítem 2013.06.14. 22:46
Nagyon finom muffint kapunk és a mogyorótól még különlegesebb lesz.
Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 4 dkg keserű kakaópor, csípet só, 2 kiskanál sütőpor, fél kiskanál szódabikarbóna, 10 dkg ét csokilencse vagy csoki, 5 dkg mogyoró, 1 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 1 cs vaníliás cukor, 8 dkg puha margarin vagy vaj, 3 dl tej.
Készítése:- A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, szódabikarbónával, kakaóporral, a csokilencsével és a durvára aprított mogyoróval.
- A kétféle cukrot habosra keverjük a tojással, majd a puha margarinnal, ezután fokozatosan adagolva belekeverjük a tejet is.
- Végül a lisztes keverékek lazán beleforgatjuk, de ne keverjük túl.
- Egy közepes méretű muffin sütőt kibélelünk papír kosárkákkal, majd belekanalazzuk a masszát.
- Sütés 180 fokra előmelegített sütőben 20 - 25 percig, tűpróba, majd 15 percig a formában hagyjuk hűlni, ezután rácsra téve teljesen kihűtjük.
|