Kálvinista mennyország
ahogy én készítem 2013.06.16. 22:55

Finom kiadós sütemény, napokig puha marad.
Hozzávalók: Tészta: 20 dkg margarin, 1 dl kristálycukor / kb 10 dkg /, 3 evk tejföl, 35 - 40 dkg finomliszt, 1 cs. sütőpor,
Töltelék: 25 dkg kockatészta, 1 kg túró, 4 db tojás, bő 2 dl tejföl, 3 cs vaníliás cukor, 5 evk kristálycukor, 1 citrom reszelt héja, mazsola., só.
- A kikenéshez margarin, a tésztára 1 tojás.
Készítése: - Tészta: A margarint a cukorral felhabosítjuk, majd a tejföllel tovább keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, annyit amennyit felvesz, az átlagosnál kicsit lágyabb jól nyújtható linzertésztát kell kapnunk. Ketté osztjuk, folpackba csomagoljuk, és hidegre tesszük, amíg a töltelék elkészül.
- Töltelék: A tésztát enyhén sós forrásban lévő vízben kifőzzük, leöblítjük, majd hűlni hagyjuk.
- A tejfölt elkeverjük 3 tojássárgájával + 1 egész tojással, a kétféle cukorral, reszelt citromhéjjal, túróval, majd a kihűlt tésztával, végül óvatósan beleforgatjuk a 3 tojás keményre vert habját.
- Vajjal kikenünk egy 38 x 30 centis tepsit. Az egyik tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, és beletesszük, szétterítjük rajta a túrós tölteléket, majd beborítjuk a másik kinyújtott tésztával. Felvert tojással megkenjük, és villával megszurkáljuk.
- Sütés 180 fokra előmelegített sütőben kb 35 percig ,/ légkeveréses sütőben 165 fokon /.
- Kockára vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.
|