Mogyorós sütemény ananásszal
ahogy én készítem 2013.06.16. 22:59

Finom ízletes sütemény.
Hozzávalók: 20 dkg mogyoró / mandula vagy dió /, 10 dkg finomliszt, 1,5 tk sütőpor, 1/4 tk só, 25 dkg puha vaj vagy margarin, 25 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 6 db tojás, 15 dkg tejföl.
- Tepsihez: vaj, zsemlemorzsa.
Készítése: Az ananászt 2 centis kockákra vágjuk, majd papírtörlőn leitatjuk a levét.
- A finomra darált mogyorót elkeverjük a liszttel és a sütőporral.
- A puha vajat a kétféle cukorral egy robotgép segítségével 2 perc alatt jól elkeverjük, egyenként belekeverjük a tojásokat, majd a tejfölt, és fokozatosan adagolva a mogyorós lisztet is beleforgatjuk.
- Egy 25x35 centis tepsit kivajazunk és morzsával megszórjuk, belesimítjuk a tésztát, rátesszük az ananászt.
- Sütés 175 fokra előmelegített sütőben kb 45 perc, tűpróba.
- Forrás: Stahl
|