Cukkinikrémleves
Katharosz módra 2013.07.07. 20:49

Könnyű, finom nyári leves.
Hozzávalók: - 50 dkg cukkini, 1 közepes fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 4 dkg finomliszt, 5 dkg vaj vagy olaj, kb 1,3 liter húsleves, só, bors, őrölt szerecsendió, 4 evk főzőtejszín, 2 tojássárgája.
- Levesbetétnek egy kisebb cukkini.
Készítése: - A leveshez való cukkinit meghámozzuk, majd kisebb kockára vágjuk.
- A felhevített zsiradékon a liszttel együtt kicsit átforgatjuk a finomra vágott vöröshagymát és a felszeletelt fokhagymát, majd a cukkinit hozzáadva tovább kevergetjük, végül felöntjük a húslevessel és puhára főzzük.
- A levest botmixerrel pürésítjük, szitán átszűrjük, sózzuk, borsozzuk, kevés szerecsendiót reszelünk bele, és felforraljuk.
- Közben a tejszínt elkeverjük a tojások sárgájával, majd hozzákeverjük a tűzről lehúzott leveshez, ha túl sűrű lenne a leves kevés húslevessel hígítsuk fel / Ne legyen szósz szerű az állaga! /.
- A betéthez való cukkinit nem hámozzuk meg! Metéltre vágjuk és egy kevés hevített vajon éppen csak, hogy megfuttatjuk.
- A kész levest ezzel tálaljuk.
|